top 5 reviews
You are here Skip Navigation Linkshome>health>vitamins>vitamins>Vitamin D3 600ie
Vitamin D3 600ie
Most effective form of vitamin D
Brand:
Solgar Vitamins
Price:

(9)
Quantity:
download pdf
print
forward
Vitamin D3 600ie
Most effective form of vitamin D
Solgar's Vitamin D-3 15 g contains the most effective form of vitamin D. Vitamin D not only plays a role in the uptake of calcium in the bones and the production of hormones. Lately vitamin D is of interest because of its role in the immune system.
print
Vitamin D3 600ie
Most effective form of vitamin D
Extra vitamin D is used to supplement the diet or high need (such as the elderly and pregnant women), mainly in the winter months. People with darker skin or people who for some reason the lack of skin exposed to light, also have an increased need. Recent findings show that the optimal intake of vitamin D is much higher than previously assumed.

Quality Guarantee:

- Contains 15 micrograms (600 IU) vitamin D-3 per vegetable capsule
- Vitamin D-3 is the most effective form of vitamin D
- Natural vitamin D preparation, without vitamin A
- Suitable for vegetarians, made from wool grease
- Free of dairy, soy, yeast, wheat, preservatives and synthetic colors and flavors
- The dark glass packaging offers the best protection against the influence of oxygen, moisture and light
- Kosher / parve
Main Ingredient
Vitamin D-3
Detail Ingredient
Ingredients per vegetable capsule:

- Bulking agent (microcrystalline cellulose)
- Vegetable capsule (hydroxypropylmethyl cellulose)
- Anti-caking agents (vegetable magnesium stearate, silicon dioxide)
- Vitamin D-3 (cholecalciferol) (600 IU) (300% RDA) 15 g
print
Vitamin D3 600ie
Most effective form of vitamin D
usage
As a food supplement for adults one softgel daily preferably with a meal taken, unless otherwise advised.
warning
A healthy lifestyle is important, as well as a varied and balanced diet which supplements are no substitute. Keep out of reach of young children. Recommended daily dose not exceed. Cool, dry and closed storage.

In case of pregnancy or breast-feeding for first time your doctor, pharmacist or expert consultation.
print

9 reviewspage 1/1
1
27-01-2013 Den Helder - Nance
Het doet iets met mij!
VM-2000/Folacin 400/Vit D-3 25ug Doet iets met mij.. Ik wordt al zo lang van het kastje naar de muur gestuurd door doktoren, en heb zelf zo moeten zoeken via het internet.. en nu slik ik na zoveel te hebben geprobeerd uit eigen initiatief (omdat ik niet serieus genomen werd) drie dingen en voel ik mij al veel beter.. de moeheid de chagerijnigheid de schommelende bloedsuikerspiegel.. het is allemaal stabieler geworden, ik ben gewoon weer helderder! En dat dankzij VM-2000/Folacin 400/Vit D-3 25ug
19-01-2013 Amsterdam - Nienke
goede bloedwaarde
na enkele weken slikken zijn mijn bloedwaardes beter. Klein, maar fijne tabletten :-)
01-10-2012 Rotterdam - johan zwijnenburg
D3 600
mijn vrouw heeft veel baat bij de vitaminen D3 600 ze werken goed
20-10-2011 Rotterdam - Renate
Tevreden!
Ideaal gedurende de herfst en winter, prima voor je immuunsysteem!
16-08-2011 Hoenderloo - Hennie
Solgar is een vertrouwd goed merk
Vitamine D3 van Solgar is een goede aanvulling. Een vaak onderschatte vitamine voor [verboden woord]-patiënten.
11-10-2010 Rijswijk - J.W.
Gebruik het nog maar kort
Kan er nog niet veel over zeggen. Ben ook begonnen met lichttherapie.
09-08-2010 Rotterdan - johan
super goed
mijn vrouw knapt er zienderogen mee op en heeft veel meer kracht
12-10-2009 helmond - h kivits
vitamin D3, Solgar
Nu dat ik zwanger ben beinvloeden de donkere dagen mij meer, D3 van Solgar houd het melancolie gevoel tegen.
14-07-2009 oisterwijk - Desire Maes
geweldig!!!
eindelijk een product dat in de buurt komt voor mijn vita D3. snel aan de dosis met2pilletjes per keer!
9 reviewspage 1/1
1
20 questionspage 1/1
1
Ik neem deze al een 4tal maand maar mijn lichaam geraakt er precies aan gewoon, heb weer vermoeide klachten als voorheen, neem ook magnesium citraat van solgar. Mag ik van deze vitamine D ook een dubbele dosis nemen? Tot hoeveel mag je max hiervan innemen? Of ben ik best dat ik even een tussenpauze inlas? Aan de start hiervan had ik heel goede resultaten. Ik heb ook al verschillende malen een vit B kuur geprobeerd, megasorb van solgar, en nog een aantal andere merken van bij de apotheker. Maar het is steeds te hoog gedoseerd, ik word onrustig van extra vit B dus zou graag een dosis nemen met de 100% adh, welke raad u me daarvoor aan? Ik reageer heel gevoelig op medicatie en supplementen dus graag een veilige vegetarische dosis. Alvast bedankt
Question natalia on 18-03-2014 was answered by our customer service:
Vitamin D-3 15 µg/600 IU bevat een relatief lage dosis vitamine D. Solgar heeft ook varianten met 25 mcg en zelfs 100 mcg: Vitamin D-3 4000 IU /100 µg (vitamine D uit wolvet)

Dus u kunt de dosis gerust verhogen, tot maximaal 100 mcg per dag. Twee capsules per dag is dus geen enkel probleem.

Wat de B-vitamines betreft, dit product bevat 200% van de ADH (de laagste hoeveelheid die ik kon vinden): B Complex Forte

En ook een relatief laag gedoseerde vitamine B formule is de B Complex Uitgebreide Energie Formule van Garden of Life.

Op deze pagina kunt u meer lezen over de mogelijke oorzaken van vermoeidheid:

http://www.vitaminstore.nl/informatie/Vermoeidheid

Niet een B-Complex, maar deze multi bevat wel alle B-vitamines, in een dosis van 100% van de ADH: Axium Multi 100% Aanbevolen
Waarom zijn de capsules met lagere dosering duurder dan de tabletten? De dosering is daarvan hoger en het zijn meer stuks?De prijs is in verhouding vd tablet dus veel goedkoper,beiden zijn niet vegetarisch..wat maakt het prijsverschil?En zijn er nog bijwerkingen/allergische reacties bekend van wolvet? Bedankt!
Question *shielded* on 26-10-2013 was answered by our customer service:
De prijs is altijd gerelateerd aan de productiekosten, nooit aan de dosering. De Vitamin D-3 15 µg/600 IU (vitamine D uit wolvet) zit in speciale vegetarische capsules, waarvan de productiekosten hoger zijn dan het stansen van een tablet.

Of vitamine D uit wolvet wel of niet geschikt is voor vegetariërs is discutabel. Solgar neemt het zekere voor het onzekere en bestempelt dit product als niet-vegetarisch, ook al is er voor de productie van deze capsules geen dier gedood (voor wolvet hoeven schapen enkel geschoren te worden, iets waar de meeste vegetariërs geen moeite mee hebben; is immers te vergelijken met melk waarvoor een koe enkel gemolken hoeft te worden).

Het is mogelijk om een contactallergie te hebben voor lanoline (wolvet). Dat wil zeggen dat de huid gevoelig is voor aanraking met wolvet. Het doorslikken van capsules die een stof bevatten die is gewonnen uit wolvet (maar feitelijk geen noemenswaardige hoeveelheid wolvet meer bevatten) veroorzaakt in de regel geen allergische reacties.
Beste heer/ mevrouw, Wat is de grootte van bovenstaande pil/ capsule? Met vriendelijke groet, Joyce
Question Joyce on 30-09-2013 was answered by our customer service:
De capsules van de Vitamin D-3 15 µg/600 IU zijn 1,5 cm lang en hebben een doorsnede van circa 0,5 cm.

Er is ook een vloeibare variant verkrijgbaar: Liquid Vitamin D-3
Bij de vraag of dit product Halal is was het antwoord:Deze Vitamin D-3 15 µg/600 IU is officieel halal. Het zit verwerkt in capsules vervaardigd van PLANTEN, en de vitamine D is gewonnen uit schaapswol. De schapen blijven daarbij gewoon in leven. MAAR in de omschrijving staat in het lijstje bij vegetarisch : nee?Ook bij een andere vraag of het vegetarisch is was het antwoord nee??Wat is er dan niet vegetarisch aan???Het is net voor veganisten,dat is duidelijk...waarom zijn ze dan duurder?Ook op de site van Solgar staat dat het niet voor vegetariers is??Vet is geen dier!?
Question Diane on 10-05-2013 was answered by our customer service:
Vitamin D-3 15 µg/600 IU bevat vitamine D die is gewonnen uit wolvet. Wolvet is afkomstig van schaapswol. De schapen hoeven hier niet voor te worden gedood maar wel geschoren. Veel vegetariërs vinden dit acceptabel, maar sommigen beschouwen ook derivaten van schaapswol als niet-vegetarisch (hoewel ze niet gedood worden, is het scheren wel een vrij ruw proces, vergeleken bij het melken van koeien). Zodoende heeft Solgar er voor gekozen om dit product als niet-vegetarisch aan te merken.

Door voorstanders van Vitamine D3 - supplementatie wordt wel eens gewaarschuwd voor een Vitamine A inname. Vitamine D3 producten afkomstig van Cod liver oil zouden deze A-vitamine kunnen bevatten waardoor de werking van D3 minder wordt. Bevatten de D3-capsules van Solgar, ook vitamine A ?
Question hein on 02-03-2013 was answered by our customer service:
Vitamine A is inderdaad een antagonist van vitamine D, maar ze kunnen prima met elkaar gecombineerd worden. In de natuur komen ze immers vaak gelijktijdig voor. Vitamine A zal de opname van vitamine D slechts beperkt tegenwerken. Ditzelfde geldt voor multivitamines, waarin ook diverse voedingsstoffen voorkomen die een mild antagonistische werking hebben. Het alternatief is allerlei losse supplementen innemen, maar dat is niet erg praktisch en voor veel mensen onbetaalbaar.

Vitamin D-3 15 µg/600 IU bevat in ieder geval uitsluitend vitamine D, geen vitamine A.

Solgar's Cod Liver Oil softgels bevatten wel vitamine A, maar in een relatief lage dosering.
hydroxypropylmethyl cellulose is een E nummer. Solgar zegt dat het een plantaardige capsule is. Ik vind het zeer vreemd dat er een 'gevaarlijk' E464 (afval uit de houtindustrie) is in verwerkt!
Question hejira on 21-09-2012 was answered by our customer service:
Vegicaps bevatten geen dierlijke bestanddelen. Dit bewerkte cellulose lost goed op in de maag en beschut de inhoud tegen de inwerking van vocht. De cellulosevezels worden moeiteloos via de darmen het lichaam uit gewerkt.

Het alternatief is capsules vervaardigd van gelatine, een "afvalproduct" uit de vleesindustrie (vervaardigd van de beenderen van runderen en varkens).

De term "afval" is niet helemaal op z'n plaats, aangezien de grondstoffen van deze capsules streng gecontroleerd worden op zuiverheid. Dit geldt voor zowel gelatinecapsules als vegicaps. Er is dus niets gevaarlijks aan, zeker niet bij inname van enkele vegicaps per dag.
Beste JL, Ik heb een groot vit D tekort, geconstateerd na bloedafname. Nou zie ik dat er heel veel soorten zijn, welke kan ik het beste bestellen?
Question *shielded* on 31-08-2012 was answered by our customer service:

U kunt dan het best kiezen voor het hoogst gedoseerde vitamine D-supplement, oftewel Vitamin D-3 25 µg/1000 IU.

Welke vit. D3 van Solgar is geschikt voor vegetariers en waarom zit dit niet in de vegetarische multiple?
Question *shielded* on 01-11-2011 was answered by our customer service:
Vitamin D-3 15 µg/600 IU is niet plantaardig, D2 is dat wel.
ik gebruik visolie 3.6.9. maar nu ook zins kort vit d kan ik die visolie pillen nu laten staan
Question jeltsje smits on 23-08-2011 was answered by our customer service:
Visolie bevat geen vitamine D. Alleen levertraan (Cod Liver Oil), gewonnen uit vislevers bevat vitamine D. Aangezien ik niet weet welk 3-6-9 product u precies gebruikt, kan ik niet aangeven of het wel of niet raadzaam is om hier nog visolie bij te gebruiken. Veel 3-6-9 producten bevatten lijnzaadolie. Als dat het geval is, kunt u er zeker nog een capsule visolie naar keuze naast gebruiken. Ook Vitamin D-3 15 µg/600 IU kan zonder bezwaar met dit soort 3-6-9 en visolie supplementen gecombineerd worden.
Ik heb osteoporose, krijg daarvoor medicatie van de h.a. en zelf heb ik vitamine B-complex erbij, maar ik ben erg moe, lusteloos en slaap erg slecht. Is een extra vit. D goed voor mij?
Question Joyce Geraerds on 21-08-2011 was answered by our customer service:
Ja, Vitamin D-3 15 µg/600 IU is een zeer belangrijke vitamine als er sprake is van osteoporose. Heel veel mensen hebben een tekort aan vitamine D, dat zich onder andere kan uiten als lusteloosheid.

Of deze vitamine uw moeheid weg zal nemen is moeilijk te zeggen, aangezien ook tekorten aan andere voedingsstoffen deze klachten in de hand kunnen werken. Het is daarom raadzaam dit product te combineren met een multivitamine, zoals het Multi Vitaminen Complex. Deze bevat namelijk alle vitamines, mineralen en spoorelementen waar uw lichaam behoefte aan heeft.

dag, ik ben moslim en heb vitamine d tekort. ik zoek een product dat halal is. Halal betekent ook volgens de islam geproduceerd en niet als het van een rund afkomstig is dat ik het ook mag. Bvd.
Question H Polat on 23-06-2011 was answered by our customer service:
Deze Vitamin D-3 15 µg/600 IU is officieel halal. Het zit verwerkt in capsules vervaardigd van planten, en de vitamine D is gewonnen uit schaapswol. De schapen blijven daarbij gewoon in leven.
is dit orthomoleculair?
Question *shielded* on 17-04-2011 was answered by our customer service:
Ja, Vitamin D-3 15 µg/600 IU bevat een relatief hoge dosering vitamine D, dat orthomoleculair aangewend kan worden.
hoeveel vitamine D is verantwoord per dag
Question G.Horst on 18-01-2011 was answered by our customer service:
Hoeveel vitamine D wenselijk is hangt af van persoonlijke factoren, zoals de leeftijd, huidskleur en algemene blootstelling aan daglicht. Voor de meeste mensen zijn doseringen tussen de 10 en 25 microgram per dag voldoende.

De maximaal veilige dosis (bij chronisch gebruik) voor vitamine D3 is momenteel 50 µg (2000 IE) per dag. Volgens een risico-analyse uit 2007 kan deze waarde zonder bezwaar worden vervijfvoudigd tot 250 µg (10.000 IE) per dag, 100 maal de huidige ADH voor personen tussen 4 en 50 jaar. Bij kortdurend gebruik kunnen veel hogere doseringen gegeven worden.

Bron: Wikipedia
Wat is het verschil tussen deze hoeveelheden?
Question Lia on 13-01-2011 was answered by our customer service:
IE Staat voor Internationale Eenheden, waarin bepaalde vitamines gemeten worden. IU staat voor International Units, het Engelse woord voor hetzelfde begrip.
Beste heer/mevrouw, Wat is het verschil van de vitamine D3 400 en D3 600
Question *shielded* on 11-01-2011 was answered by our customer service:
De getallen staan voor de Internationale Eenheden (IE's), een meeteenheid voor vitamine D.

Vitamine D3 600 IE bevat doseringen van 15 microgram per tablet/capsule.

Vitamine D3 400 IE bevat doseringen van 10 microgram per tablet/capsule.

Hoeveel een persoon nodig heeft hangt onder andere af van de leeftijd en de dagelijkse blootstelling aan zonlicht. U kunt hierover meer lezen op de Wikipedia pagina over vitamine D: Adviezen voor vitamine D suppletie
Hallo, Ik ben op zoek naar D-3 vitaminen en dan de plantaardige versie. Nu heb ik er gevonden met visolie. En wolvet(?), wat volgens mij ook niet echt plantaardig is. Nu heb ik gelezen dat deze caps de goede zouden kunnen zijn. Nu zou ik graag willen weten wat de ingredienten van dit product zijn. Alvast bedankt!
Question Jacko on 07-12-2010 was answered by our customer service:
Wolvet is niet plantaardig, maar het is wel een goede bron van vitamine D. De dierlijke vorm van vitamine D, cholecalciferol, wordt beter opgenomen dan de plantaardige.

De plantaardige vorm van vitamine D zit verwerkt in alle (vegetarische) multivitamines van Solgar, zoals de Formula VM-2000.

De ingrediënten van de Vitamin D-3 15 mcg zijn als volgt:

Plantaardige capsule (hydroxypropylmethyl cellulose)
Vulstof (microkristallijne cellulose)
Anti-klontermiddelen (plantaardig magnesiumstearaat, silicium dioxide)
Vitamine D-3 (cholecalciferol, uit wolvet) (600 IE) (300 % ADH) 15 µg
Ik gebruik Bio Calcium + D3 + K1 60. Krijg ik hiermee voldoende vitamine D3 binnen of is het raadzaam hier nog vitamine D-3 vegicaps van Solgar aan toe te voegen?
Question Maria Lolita on 19-09-2010 was answered by our customer service:
Hoeveel vitamine D u nodig heeft hangt van vele factoren af, zoals uw leeftijd, huidskleur, hoe vaak u buiten komt etc. Wel kan gezegd worden dat de Bio Calcium + D3 + K1  een vrij lage dosering vitamine D bevat (namelijk 5 microgram per tablet), waardoor aanvulling met een product als Vitamin D-3 15 µg/600 IU, of anders een goede multivitamine, in veel gevallen raadzaam is.

Een dergelijke dosering van 20 microgram per dag wordt specifiek aanbevolen voor deze bevolkingsgroepen:

* Personen die osteoporose hebben of in een verzorgings- of verpleeghuis wonen
* Vrouwen ouder dan 50 jaar en mannen ouder dan 70 jaar die weinig buiten komen
* Vrouwen ouder dan 50 jaar die een sluier dragen

Zie ook: Adviezen voor vitamine D suppletie
Op het potje van de vegicaps staat dat het uitsluitend geschikt is voor kinderen, zwangeren en ouderen. Kan je, als je buiten deze doelgroep valt, beter de softgels gebruiken of maakt het niets uit?
Question S. den Hartog on 20-08-2010 was answered by our customer service:
15 microgram is de aanbevolen dosering voor deze bevolkingsgroepen. Er zijn verschillende factoren die bepalen hoeveel vitamine D suppletie wenselijk is. De Vitamin D-3 vegicaps bevatten 15 mcg en de Vitamin D-3 softgels 10 mcg.
vitamine d3 600 IE van solgar is dat op oliebasis
Question helen lohy on 17-01-2010 was answered by our customer service:
Vitamine D3 600 IE is een ´droge vorm´ van vitamine D3 en dus niet op oliebasis.
wat is het verschil tussen vitD2en D3 moeten beide aangevuld worden?
Question j.hellenbrand on 08-12-2009 was answered by our customer service:
Beste meneer/mevrouw Hellenbrand,

Vitamine D2 wordt ook ergocalciferol genoemd en vitamine D3 cholecalciferol. Cholecalciferol wordt op de huid gevormd onder invloed van zonlicht. In de lever en de nier worden zowel het cholecalciferol als het ergocalciferol omgezet in andere verbindingen. Het cholecalciferol wordt in de lever omgezet in het calcifediol. Het calcifediol wordt vervolgens in de nier omgezet in het calcitriol. Dit calcitriol is de biologisch actieve vorm.
Vitamine D3 is dus een effectievere vorm dan vitamine D2. Het is niet nodig beide vormen vitamine D aan te vullen, één van beiden (met dus een voorkeur voor D3) is genoeg.

Met vriendelijke groet,

Het Vitaminstore team
20 questionspage 1/1
1
Customers of this product also bought: